ZAŠTO JE JESEN DOBRO VRIJEME ZA LASERSKO UKLANJANJE DLAČICA
top of page

ZAŠTO JE JESEN DOBRO VRIJEME ZA LASERSKO UKLANJANJE DLAČICA

Jesen se često smatra dobrim vremenom za lasersko uklanjanje dlačica iz nekoliko razloga:

  • Smanjeno izlaganje suncu: Lasersko uklanjanje dlačica najbolje djeluje na osobama sa svjetlijom kožom i tamnijim dlačicama. Izlaganje suncu može vašu kožu učiniti osjetljivijom i povećati rizik od nuspojava poput opeklina ili hiperpigmentacije. U jesen su dani kraći i ljudi provode manje vremena na otvorenom, što može pomoći u smanjenju izlaganja suncu. Važno je izbjegavati izravno izlaganje suncu prije i nakon tretmana laserskog uklanjanja dlačica kako biste osigurali najbolje rezultate i smanjili rizik od komplikacija.


  1. Pripreme za sljedeću sezonu: laserskim uklanjanjem dlačica u jesen, možete se pripremiti za sljedeću sezonu kada ćete možda htjeti imati glatku kožu bez dlačica, kao što su zimski praznici ili rano proljeće. Lasersko uklanjanje dlačica obično zahtijeva više sesija, a razmak između njih tijekom jeseni i zime može vam pomoći da postignete željene rezultate do sljedećeg toplog vremena.

  2. Izbjegavanje pretjeranog znojenja: Ljeto može biti vruće, što dovodi do pojačanog znojenja. Pretjerano znojenje može potencijalno iritirati kožu nakon laserskog uklanjanja dlačica, kao i povećati rizik od infekcije. Niže jesenske temperature smanjuju vjerojatnost znojenja i povezanih komplikacija.

  3. Ciklusi rasta dlačica: Lasersko uklanjanje dlačica najučinkovitije je kada cilja dlačice u anagenoj (fazi rasta). Kosa raste u ciklusima, a tretmani moraju biti razmaknuti kako bi ciljali kosu u različitim fazama rasta. Zakazivanje početnih tretmana u jesen može vam pomoći da budete sigurni da ste imali više tretmana do sljedeće ljetne sezone, čime se smanjuje ponovni rast dlačica.

Zapamtite da učinkovitost laserskog uklanjanja dlačica može varirati ovisno o vašem tipu kože, boji dlačica i specifičnoj vrsti lasera koji se koristi. Bitno je konzultirati se s ovlaštenim i iskusnim stručnjakom koji može procijeniti vaše individualne potrebe i dati vam najbolji savjet za vaše posebne okolnosti. Osim toga, uvijek slijedite upute za naknadnu njegu koje vam je dao vaš liječnik kako biste osigurali uspješan i siguran ishod.


Zanima vas da sljedeće godine ne morate brinuti o depilaciji ili epilaciji. pripremite tijelo za plažu već sada za sljedeću godinu i počnite s tretmanima danas.


Raspitajte se ili nas nazovite sada na

0923890900 za rezerviranje besplatnih konzultacija.



Want to read more?

Subscribe to medispa.hr to keep reading this exclusive post.

27 views0 comments
bottom of page