Perut!!! U čemu je stvar?!?
top of page

Perut!!! U čemu je stvar?!?

Updated: Oct 6, 2021

Seboreični dermatitis uobičajeno je stanje kože s kojim se mnogi ljudi moraju svakodnevno nositi. Manifestira se kao crvene mrlje s masnim, žutim ljuskama koje prekrivaju kožu vlasišta, a mogu uzrokovati ozbiljnu nelagodu. Simptomi poput svrbeža, peruti i crvenila, nisu baš mačji kašalj kada se borite s ovim problemom.


Osnovni uzrok seboreičnog dermatitisa nije poznat, ali stručnjaci vjeruju da bi gljivice u tome mogle igrati glavnu ulogu. Dr. Bridget French, dermatologinja iz Apex Health Care Associates, objašnjava: „Budući da su tipično zahvaćena područja kože koja sadrže mnogo lojnih žlijezda, smatra se da se razvija upala kao odgovor na prekomjernu proizvodnju masnoće“.

 

Rješenje? Moj specijalni sapun za kosu! Dizajniran za borbu protiv seboreje vlasišta. Jednom zauvijek!!!

Jer ovaj je kruti šampon moćan!

Napravljen od mješavine eteričnih ulja: kore breze, bijele vrbe, čajevca, đumbira, grejpa i naranče.

Uz ovu mješavinu eteričnih ulja za borbu protiv peruti dodala sam i med, amlu i neem.


Dugo korišten u Ayurvedskom liječenju, indijski ogrozd cijenjen je zbog svojeg kiselog okusa, riječ amla u prijevodu sa sanskrta znači „kiselo“. Za indijski ogrozd smatra se da posjeduje kashaya – adstrigentna svojstva blagotvorna za kosu. Bogat je vitaminom C i prirodnim antioksidantima, poznatim kao flavonoidi i polifenoli.

Kada se koristi kao tretman za liječenje kose, smatra se da ulje amle jača i njeguje folikul dlake.

Ayurvedski stručnjaci također vjeruju da ulje male može potaknuti rast kose, smanjiti perut te spriječiti sijeđenje kose.

 

Prah nima od davnina je korišten za liječenje peruti. Jaka antifungalna svojstva praha nima korisna su u sprječavanju peruti. Ustvari, otkrit ću vam tajnu: napravite vlastiti tretman njege vlasišta pastom napravljenom od praha nima i limunovog soka, koju jednostavno nanesite na vlasište i isperite nakon 20 minuta, što pomaže u uklanjanju peruti, čišćenju vlasišta, borbi protiv ušiju, regeneraciji kose, jačanju folikula dlake, a uz to daje kosi volumen i sjaj. Štoviše, redovna upotreba pakunga od nima potiče rast kose, održava vlasište zdravim i jača grivu.

23 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page