Priča o kosi – Moja potraga za zdravom kosom
top of page

Priča o kosi – Moja potraga za zdravom kosom

Updated: Oct 6, 2021

Svi znamo da su zdrava prehrana, dovoljno odmora i umjerena tjelovježba ključ sjajne, zdrave kože i kose. No jeste li nedavno bacili pogled na sastav vašeg šampona? Nimalo lijepa slika. Kemijski sastojci poput silikona i natrijevog lauril sulfata narušavaju i uništavaju prirodni sjaj kose. Oni doslovno skidaju s kose prirodna ulja i prekrivaju je materijalom nalik plastici. Što uopće nije zdravo!


Oslanjajući se na vlastito iskustvo upotrebe komercijalnih proizvoda za kosu, osjećajući se prevareno, nezadovoljno pa čak i obmanuto od pojedinih marki proizvoda, htjela sam napraviti razliku svojim poslovanjem. Povezano s mojom strašću o zaštiti okoliša, odlučila sam stvoriti vlastiti asortiman proizvoda za njegu kose koji djeluju, poboljšavajući prirodni sjaj i strukturu kose, bez plastičnih omotača!

Stoga sam osnovala vlastitu tvrtku kako bih kreirala istinski zdravu paletu proizvoda za njegu kose. Za početak sam izbacila sve „štetočine“ – apsolutno bez silikona, natrijevog lauril sulfata, propilen glikola, parabena i sintetičkih polimera.


Umjesto toga, posvetila sam se detaljnom istraživanju prirodnih sastojaka koji će pomoći ljudima širom svijeta da se izbore sa stanjima poput seboreje i slično. Izrađujem posebne formule koje sadrže etički i ekološki prihvatljive prirodne sastojke i prirodne derivate.

 

Jedno od mojih najdražih otkrića je ricinusovo ulje. To je bogato, prirodno ulje koje djeluje poput seruma, vlaži i zaglađuje kosu, ostavljajući je mekom i svilenkastom, ali ipak podatnom za oblikovanje. Još jedan izrazito važan sastojak, koji koristim u svojim šamponima, jest inulin, prirodni derivat cikorije. Inulin je prebiotik koji štiti mikrobiom vlasišta, stimulirajući njegovu obrambenu barijeru sprečavanjem nakupljanja štetne flore. Suha, ljuskava koža se smanjuje i smiruje, a zdravo tjeme potiče rast sjajne kose.


Osnivanje vlastitog posla je bilo uzbudljivo – i ponekad zastrašujuće – ali se zato osjećam sjajno zbog proizvoda koje sam kreirala. Pogledajte samo deklaraciju vašeg šampona i razmislite što stavljate na svoju kosu. Postoje i drugi izbori. Kao što i uvijek kažem: „Zdravo tjeme, zdrava kosa“. Budite dobri prema svojoj kosi – i prema sebi!


Danas!

19 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page