Brazilska depilacija – savjeti i trikovi
top of page

Brazilska depilacija – savjeti i trikovi

Updated: Oct 6, 2021


Brazilska depilacija kasnih 1980-ih po prvi puta je došla u Sjevernu Ameriku, ali je širu popularnost stekla tek kasnih 1990-ih. Postupak uklanja sve dlačice na stidnom dijelu, sprijeda i straga. U nekim slučajevima, u sredini ostaje mala crta dlačica, ali češće je potpuno uklanjanje dlačica. Glatki izgled je vrlo popularan u Brazilu, gdje se uobičajeno na plaži nose minijaturni bikiniji – tange.

Ovaj oblik depilacije ne nude svi saloni ljepote. Brazilke zahtijevaju stručnu kozmetičarku. Kada specijalizirana kozmetičarka radi brzo, depilacija je bezbolnija. Ovaj oblik depilacije voskom češći je u većim gradovima, poput Los Angelesa, New Yorka ili Philadelphije. Kako postaje sve popularniji, tako postaje i dostupniji na drugim područjima.

Procedura:

Kako bi se postigli dobri rezultati, duljina dlačica treba biti samo 1 cm. Ako je duža, podšišajte ih prije dolaska u salon.

Iako su svi Cirepil voskovi mlaki i nježni, ipak Cirepil Cristalline najbolji izbor za osjetljivu kožu. Bez mirisa, kolofonija, pčelinjeg voska i hipoalergena.




Specijalizirana kozmetičarka će nanijeti Perron Rigot vosak po tom području u smjeru rasta dlačica. Nakon što se vosak ohladi, trake se skidaju u smjeru suprotnom od rasta dlake. Ovo izvlači dlaku s korijenom. Sve zaostale dlake uklonit će se pincetom. Nakon postupka nanosi se umirujući losion za hlađenje kože i smirivanje iritacije.

Savjeti za bolje rezultate:

- Prije postupka dlaka mora biti duga najmanje 1 cm. Ako brijete stidne dlake, dopustite im da narastu prije tretmana.

- Nakon tretmana mogu se pojaviti crvene kvržice uzrokovane urastanjem dlačica. Piling kože pomoći će vam da to spriječite. Manja je vjerojatnost da će se pojaviti nakon ponavljanja tretmana depilacije.

- Morat ćete pričekati najmanje tri tjedna između tretmana da bi dlačice ponovno počele izrastati. Razmak između tretmana trajat će od četiri do sedam tjedana, ovisno o tome koliko je brz rast vaših dlačica.

- Mi nudimo ovaj tretman i za muškarce i za žene, no neki ga nude samo za žene. Provjerite u salonu prije nego zakažete svoj tretman.

Bolnost povezana s ovim postupkom ovisi o pragu tolerancije na bol i količini i građi dlačica. Specijalizirana kozmetičarka, koja brzo radi, najbolje smanjuje bolnost.

Njega kože nakon depilacije:


Pravilna njega pomoći će u sprječavanju urastanja dlačica i produljiti potrebno vrijeme između tretmana. Koža može biti lagano nadražena postupkom depilacije voskom. Upotreba umirujućeg losiona s lavandom reducirat će iritaciju poslije tretmana.

U MediSpa nakon depilacije voskom upotrebljavamo Perron Rigotovo Ulje jasmina koje naši klijenti jednostavno obožavaju jer ostavlja kožu ugodnom i mekom.

Urasle dlačice nakon tretmana depilacije vrlo su učestale. Redovna eksfolijacija olakšat će i spriječiti urastanje dlačica. Možete nabaviti i koristiti MediSpa balzam za piling i naše ekološke spužve ili krpu za umivanje. Topla, vlažna krpa kao oblog pomaže u zacjeljivanju uraslih dlačica.



30 views0 comments
bottom of page