Amla ulje - uradi sam
top of page

Amla ulje - uradi sam

Updated: Oct 6, 2021

Želite li mekšu i gušću kosu zdravijeg izgleda? Evo kako će te ga uz pomoć mog recepta napraviti brzo i jednostavno.




Recept za ulje amle:


U zdjeli od nehrđajućeg čelika pomiješajte jednu žlicu praha amle s pet žlica kokosovog ulja. Zagrijavajte na laganoj vatri, uz povremeno miješanje. Ne dopustite da ulje proključa, čak ni da krčka. Nakon otprilike 5 minuta, ulje će pustiti mošusnu aromu i primijetit ćete da se u ulju pojavljuju mjehurići. Čim se to pojavi, maknite ulje s vatre, poklopite zdjelu i ostavite da ulje odstoji 24 sata. Procijedite ulje kroz finu tkaninu i ulijte u steriliziranu staklenku (po mogućnosti od tamnog stakla, koje će blokirati većinu UV zraka).


Može li amla ulje učiniti moju kosu zdravijom?


Za dubinsku njegu, amla ulje možete pustiti na kosi preko noći. Ako ga koristite na ovaj način, stavite kapu za tuširanje i pokrijte jastuk ručnikom kako biste spriječili mrljanje. Amla ulje ima jak, mošusni miris, pa ćete ga možda htjeti koristiti u manjim količinama ako ne planirate odmah ispirati kosu.

 

Neki ljudi prave vlastite proizvode za kosu, miješajući amla prah s toplom vodom kako bi dobili pastu nalik kremi. Kada se nanosi na suhu, čistu kosu, ova pasta daje mekoću i volumen.


16 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page