Posvijetlite kožu bez sjaja i umora od kuće
top of page

Posvijetlite kožu bez sjaja i umora od kuće

Kako starimo i stalno smo izloženi UV zrakama sunca, naša koža počinje izgledati suho i bez sjaja. To je rezultat pretjeranog nakupljanja vanjskog sloja kože i ne ljuštenja se redovito. Nakupljanje se posebno primijeti nakon što smo ljeto proveli na suncu. Ženama je to očitije jer shvaćamo da naš make-up ne izgleda tako svježe i naša podloga počinje blijediti u roku od nekoliko sati. Naša šminka i podloga zapravo se upijaju u nakupljene mrtve stanice kože, što koži daje vrlo umoran i nezdrav izgled.


Kako bi vaša koža redovito bila živa i zdrava, morate imati režim koji uključuje piling i njegu kože. Vaš redoviti program njege kože ne mora biti rješenje robne kuće ili drogerije. Možete pripremiti potpuno prirodan program za njegu kože izravno sa svog kuhinjskog stola i uspjeti postići iste rezultate, ako ne i bolje rezultate koje obećava vaš proizvod kupljen u trgovini.


Piling:


Piling biste trebali raditi barem 2-3 puta tjedno (svakodnevni je još bolje) kako biste zadržali zdravi sjaj kože. Jedno od rješenja za piling kože na jeftin način je korištenje šećera. Da, šećeru! Glikolna kiselina koja se nalazi u većini AHA (alfa hidroksi kiselina) proizvoda je iz šećerne trske. Možete imati koristi od glikolne kiseline ako koristite šećer za piling.


Jednostavno pomiješajte ½ do 1 čajnu žličicu šećera s malom količinom svog omiljenog sredstva za čišćenje kože. Namočite lice i umasirajte sredstvo za čišćenje


Hraniti:


Podarite svojoj koži osvježavajući napitak jednostavnom hranjivom maskom za lice. Sastojci su snažni i mogu se pronaći u vašoj kuhinji. Kombinirajte jedan ili više glavnih sastojaka s tekućim sastojkom kako biste napravili prekrasnu masku za lice. Temeljite svoj izbor sastojaka na zdravstvenim svojstvima svake stavke.

"Zdrava koža je odraz cjelokupnog zdravlja"

Osnovni sastojak:


Med – On je humektant (koji uvlači vlagu) i ima antibakterijska svojstva koja također stimuliraju i zaglađuju kožu.


Mango – sadrži prirodne voćne enzime koji također ljušte kožu, a ulje manga pomaže u hidrataciji.


Avokado - prirodno bogata hidratantna krema sadrži esencijalne masti i ulja.


Zobene pahuljice – hidratiziraju i blago pilingiraju


Tekući sastojak:


Mlijeko – enzimi i laktozna kiselina za piling i mliječna mast za regeneraciju kože.


Aloe Vera Gel – Zacjeljuje i omekšava.


Bjelanjak – zatezanje i regeneracija.




Htjet ćete nakon tretmana koristiti svoju omiljenu hipoalergensku hidratantnu kremu. Za najbolje rezultate, ove tretmane možete provoditi 2-3 puta tjedno kako bi vaša koža ostala mladolika i živahna.


U MediSpa koristimo vlastito ulje za lice napravljeno od smilja. Ono je meko i svilenkasto na koži, lako se i brzo upija, a kada se koristi ujutro kao dio dnevne rutine njege kože, daje prekrasan rosni sjaj. Također možemo personalizirati naše ulje smilja bilo kojim drugim prikladnim eteričnim uljem po vašem izboru, čineći ga prilagođenim vama i potrebama vaše kože.








39 views0 comments
bottom of page