top of page
Writer's pictureDaniela Romano

Suočavanje s prhuti – prirodni tretmani

Updated: Jan 22, 2023


Svi žude za tim zdravim sjajem, za blistavim očima i sjajnom kosom koja poskakuje svakim korakom. Milijuni dolara troše se svake godine na kozmetičke proizvode kako bi kožu učinili mnogo čišćom, bore manje vidljivim i usne toliko više napučenim. I dok postoji kozmetika koja djeluje, ne biste trebali podcijeniti vrijednost prirodnih proizvoda za ljepotu. Lijekovi koji su dostupni u prirodi. Lako ih je pronaći, neće vam napraviti rupu u džepu i nemaju traga bilo kakvim štetnim kemikalijama. Čitajte dalje kako biste vidjeli koji vam darovi prirode mogu omogućiti da imate najljepšu punu skakuću kosu - BEZ PERHUTI! Odricanje; postoji nekoliko vrlo moćnih recepata,. onaj koji ste isprobali, možda će vam zauvijek promijeniti život i rutinu ljepote!


Dlaka: - Limunov sok: Limunov sok kada se koristi na kosi je učinkovit tretman za perut. Njegovo svojstvo citrusa čisti kosu. Iscijedite limun na kosu i umasirajte u vlasište, a zatim ga isperite vodom i šamponom po želji. - Kokosovo ulje: Koristi se kokosovo ulje u nekoliko dijelova svijeta kao pomoć za lijepu kosu. Sadrži bogate vitamine i hranjive tvari koje pomažu vašoj kosi da raste dugo i sjajno. Osim toga, također se bori protiv peruti. - Ocat: Ocat je izvrstan za dodavanje malo sjaja i vitalnosti dosadnoj i beživotnoj kosi. U toplu vodu umiješajte malo octa, a zatim otopinom isperite kosu. Vaša kosa će izgledati revitalizirano.


UZROCI PERUTI


Trenutno se teoretizira da je jedan od glavnih uzroka prhuti razgradnja prirodne lipidne barijere vlasišta, ostavljajući ga izloženijim infekcijama mikroskopskim kvascem koji se obično nalazi u tjemenu. Kada kvasac preraste, to dovodi do upalnog odgovora koji velikom brzinom ubija stanice vlasišta, koje se zauzvrat odvajaju u ljepljivim mrljama i pahuljicama. Stanje se identificira po: Bijele ili prozirne ljuskice na tjemenu, kroz kosu i na odjeći. Svrab vlasišta koje može biti crveno i upaljeno. Neki mladi tinejdžeri otkrivaju da se perut razvijaju kada dođu u pubertet jer se njihove higijenske navike nisu promijenile kako bi odgovorile na izazove novoubrzane proizvodnje sebuma. Stres, loša higijena i loša prehrana mogu učiniti vlasište osjetljivijim na perut. Poznato je da hrana s visokim sadržajem šećera posebno pogoršava gljivične infekcije. Kosu treba redovito češljati kako bi se olabavile ljuskice i potaknula opskrba vlasišta krvlju, što će ubrzati prirodni imunološki odgovor na infekciju.


LIJEČENJE PERUTI

Postoji nekoliko navika koje možete razviti i prirodnih tretmani koje možete koristiti za liječenje peruti.

Prehrana: Višak šećera u prehrani može pogoršati svaku gljivičnu infekciju. Pokušajte smanjiti unos svih šećera i rafiniranih škroba tijekom liječenja peruti. Čišćenje: Temeljito umasirajte vlasište vrhovima prstiju prilikom šamponiranja. To će vam pomoći da olabavite i uklonite sve mrtve ljuskice kože i spriječite nastavak infekcije. Perite kosu svaki dan dok se infekcija ne očisti. Kondicioniranje: Koristite zaštitno sredstvo za kosu samo na vrhovima kose. Izbjegavajte nanošenje regeneratora na vlasište gdje može začepiti pore i ometati zacjeljivanje kože.

Ojačajte Stimulirajte i izrastite svoju kosu isprobavanjem našeg šamponskog sapuna prekrasnog mirisa. Napravljen od pačulija i senfa do ulja za stimulaciju folikula dlake i poticanje rasta nove kose. Ovaj šampon je čaroban! to je zato što osim što nježno pere kosu, a da je ne napada, okuplja najljepše ajurvedske pudere koji potiču njihov rast, jačaju je i donose joj sjaj. Ali to nije sve! Pačuli prisutan u receptu također pomaže u borbi protiv gubitka kose i potiče rast kose. Za zdravu, sjajnu kosu, nježno utrljajte čvrsti šampon u mokru kosu, umasirajte u kosu, a zatim isperite.




Jednostavni, ali važni savjeti!


 

- Masaža: Masiranjem vlasišta nekoliko puta dnevno samo jastučićima prstiju potaknut će se opskrba folikulima dlake krvlju i pomoći će olabaviti mrtve ljuskice kože. - Četkanje: Temeljito četkanje kose na dnevnoj bazi pomoći će olabaviti i ukloniti mrtve ljuskice kože, povećati glatki protok sebuma duž vlasišta i povećati opskrbu folikulima dlake krvlju. Operite ruke nakon češljanja i njegovanja kose: Gljivične infekcije kože vrlo su zarazne i lako se ponovno inficiraju i šire na druga područja tijela. Zbog toga je važno svakodnevno prati kosu i češljati sve opuštene ljuskice peruti, kako se zdrava područja vlasišta ne bi inficirala. Pranje ruku nakon češljanja, masiranja i njegovanja kose također će pomoći u sprječavanju ponovne infekcije ili križanja kose. infekcija.




Prirodni unutarnji tretmani za perut


Alfa-lipoična kiselina, vanadil sulfat, Gynema Sylvestre i krom prirodni su regulatori razine šećera u krvi. Oni mogu pomoći u sprječavanju hranjenja infekcije održavajući razinu šećera u krvi normaliziranom. List masline i list origana su prirodni sistemski antifungalni agensi.


Prirodni vanjski tretmani za prhut


Sljedeće biljke mogu se koristiti kao tonik za smanjenje gljivičnih infekcija na lokalnoj osnovi. Ekstrakti ovih biljaka ili nekoliko kapi njihovih eteričnih ulja otopljeni u gelu aloe vere ili hamamelisu mogu uvelike ublažiti simptome svrbeža i ljuštenja peruti. Ulje čajevca posebno je učinkovito protiv gljivičnih i bakterijskih infekcija. Muškatna kadulja Pustinjska kadulja Eukaliptus Dimljivo Ginkgo biloba Ginseng Ekstrakt sjemenki grejpa Eterično ulje grejpa Ekstrakt sjemenki grožđa Eterično ulje bobica smreke Eterično ulje lavande Limunska trava Mirta Origano Poke Root Ruzmarin Ulje čajevca





51 views0 comments

Comments


bottom of page