top of page

Dermaplaning

Što je dermaplaning?

Dermaplaning je tretman kože koji pomoću oštrice za piling uklanjanja mrtve stanice kože i dlačice s lica. Također se naziva mikroplaning ili blading, u prijevodu mikrostruganje ili rezanje. Cilj dermaplaninga je učiniti površinu vaše kože glatkom, mladolikom i blistavom. Ovaj tretman uklanja duboke ožiljke od akni i neravnine na koži. Također se koristi za uklanjanje "breskvastih dlačica"; kratkih, mekih dlačica s lica.

Dermaplaning se može koristiti za bilo koji tip kože i za sve koji imaju:

·        ožiljke od akni | umornu kožu | suhu kožu | suncem oštećenu kožu | sitne bore

Prednosti dermaplaninga

Najvažniji dio bilo kojeg tretmana lica za postizanje besprijekorne kože je piling. Stručnjaci za uljepšavanje, poznate osobe i klijenti znaju važnost uklanjanja mrtvih stanica kože kako bi se otkrila besprijekorna, sjajna koža. Dermaplaning je jedna od najboljih metoda pilinga jer nema zastoja, nakon tretmana koža ostaje blistava i zdravog izgleda. Čak je i Marilyn Monroe obožavala redovito brijati lice!

Prednosti Dermaplaninga:

  • Uklanja mrtve stanice kože i velus dlačica

  • Poboljšava teksturu kože

  • Promovira staničnu obnovu

  • Povećava apsorpciju i učinkovitost proizvoda

  • Posvijetljuje kožu

  • Savršen za osjetljivu kožu ili koji pate od rozaceje

  • Smanjuje izbijanje akni 

  • Nakon tretmana šminka se nanosi besprijekorno

Cijene i rezervacije

Servis
Cijena
dermaplaning
€ 53
dermaplaning x 4 tretmani
€ 159
Dermaplaning

Rizici i nuspojave:


Dermablading može ostaviti ogrebanu, posječenu i / ili sastruganu kožu.
Mnogi su pacijenti često zabrinuti da će dlačice postati jače i tamnije nakon dermaplaninga. No to nije slučaj. Dlačice će narasti istom brzinom i strukturom kao i prije tretmana, u roku od 4 - 6 tjedana.
Pacijenti koji imaju masnu kožu, upaljene akne ili su alergični na nikal nisu idealni kandidati za liječenje.
Dermaplaning se može izvoditi svaka tri tjedna, iako se to obično čini kad velus dlačice počnu rasti, što je obično za mjesec dana. Neki pacijenti mogu osjetiti crvenilo, iritaciju, suhoću, ranice nakon akni ili folikulitis. Nakon ovog tretmana mogu nastati mrlje i/ili herpes na usnama.

Prije liječenja:


7 DANA PRIJE tretmana: Izbjegavajte depiliranje voskom 7 dana prije i nakon ovog tretmana.

3 DANA PRIJE tretmana: Izbjegavajte lokalne proizvode kao što su: tretinoin (retin-A), retinol, retinoid, glikolna kiselina, alfa hidroksi kiselina, salicilna kiselina, te ostale proizvode protiv starenja, akni i za izbjeljivanje. IZBJEGAVAJTE depilaciju, izbjeljivanje, pincetu ili upotrebu kreme za uklanjanje dlačica na području koje treba tretirati. Očistite kožu blagim sredstvom za čišćenje. Izbjegavajte prekomjerno izlaganje suncu i svakodnevno nosite kremu za sunčanje širokog spektra od SPF 30 ili više.
Obavijestite svog estetičara ako imate povijest herpesa na licu i / ili nosu kako biste dobili savjet o antivirusnoj terapiji prije liječenja.


Dan liječenja:

Pokušajte u salon stići "čistog lica". Molimo nemojte se šminkati, ako je moguće.

Neposredno nakon tretmana:

·        Normalno je da se koža čini crvenom i upaljenom.  Na tretiranom području mogu se stvoriti lagane kraste i zadržati se od 24 do 48 sati.

·        Prekinite upotrebu svih lokalnih proizvoda tijekom 72 sata nakon tretmana.

·        Po potrebi upotrijebite nježnu hidratantnu kremu.

·        Očistite kožu blagim sredstvom za čišćenje.

·        Ne koristite jaku šminku prvi dan.

·        Izbjegavajte prekomjerno izlaganje suncu i svakodnevno nosite kremu za sunčanje širokog spektra od SPF 30 ili više.

 

Učestalost tretmana


Tretmani se mogu raditi svaka 3 tjedna ili 30 dana, kako bi se podudarali s prirodnim ciklusom kože.
Naime, dermaplaning uklanja mrtve stanice kože stare 2-4 tjedna, tako da prerano uklanjanje - sve prije 3 tjedna - može uzrokovati pretjeranu reakciju
kože. Vidljivo je to kod klijenata koji su imali dermaplaning sami, nakon tretmana javlja se ljuštenje i suhoća kože. Ako je to slučaj, treba povećati vrijeme između tretmana kako bi se uskladilo s klijentovim prirodnim ciklusom kože.

Njega prije i poslije 

Dermaplaning  jednostavan je, brz i siguran postupak uklanjanja epidermisa i finih velus dlačica (breskvasta dlaka), brijanjem kože sterilnom oštricom, koji ima malo ili nimalo štetnih učinaka. Korištenjem skalpela i nježnog dodira estetičarka jednostavno, potezima laganim poput pera, brusi površinu kože. Najčešće se koristi kod pacijenata s grubom, suhom kožom i / ili površinskom hiperpigmentacijom za pojačavanje cijelog tona kože. To je siguran tretman za trudnice ili dojilje koje žele duboki piling. Ovaj se tretman može preporučiti za pripremu kože za kemijske pilinge jer omogućava lakši prodor preparata u dublje slojeve kože. Rezultati se ne moraju vidjeti nakon jednog tretmana. Stoga se mogu preporučiti popratni tretmani održavanja.

 
bottom of page